Blog

Bitki Bazlı Diyette Kuruyemişlerin Rolü
28 Nisan 2022

Bitki Bazlı Diyette Kuruyemişlerin Rolü

Bitki temelli bir diyetin popülaritesi son birkaç yılda arttı ve bitki temelli beslenmeyi düşünüyorsanız veya zaten bitki temelli olma yolundaysanız, fındıkların bir anda nasıl temel gıda...

Devamını Oku
Ramazan Özel Tarifler Serisi
18 Nisan 2022

Ramazan Özel Tarifler Serisi

Kuruyemişlerin Faydaları Kuruyemiş, lezzetli tadının yanı sıra birçok faydaya da sahiptir. Bu nedenle günlük beslenme düzeni içerisine farklı kuruyemiş türlerinin eklenmesi büyük önem...

Devamını Oku
Orman Yangınları Geleceğimizi Tehdit Ediyor
12 Ağustos 2021

Orman Yangınları Geleceğimizi Tehdit Ediyor

Orman Nedir? Ormanlar sadece bir ağaç topluluğu olarak görülmemelidir. Onları bu şekilde düşünmek, sınırlı bir çerçevede değerlendirmek anlamına gelir. Ormanlar, içerisinde barındırdığı...

Devamını Oku
Sürdürülebilir Tarım İlkeleri ve Çevrenin Korunması
02 Haziran 2021

Sürdürülebilir Tarım İlkeleri ve Çevrenin Korunması

Sürdürülebilir Tarım Nedir? Sürdürülebilirlik kelime anlamı olarak; “çeşitlilik ve üretkenliğin devamlılığı sağlanırken, sürekli olabilme yeteneğini ve çevreyi de koruyor olmak” şeklinde...

Devamını Oku
Fındığın 10 Faydası
27 Mayıs 2021

Fındığın 10 Faydası

1. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir Fındık yağı E vitamini açısından zengin bir kaynaktır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ile bilinen E vitamini; kırmızı kan hücrelerinin...

Devamını Oku
Fındıklı Biscotti
06 Nisan 2021

Fındıklı Biscotti

(10-12 Kişilik) Malzemeler: 6 adet incir 1 bardak kuru üzüm 1 su bardağı kavrulmuş fındık 2 yumurta 1/2 bardak süt 1.5-2 bardak siyez unu 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri 1...

Devamını Oku
Fındık ve Antep Fıstığıyla Ev Yapımı Bitter Çikolata
17 Mart 2021

Fındık ve Antep Fıstığıyla Ev Yapımı Bitter Çikolata

Hazırlama: 30 dk / Buzdolabı bekletme: 2 saat Bitter çikolata, normalin üzerinde besleyici özelliğe sahip ürünlerden biri olarak bilinir. Bitter çikolata ya da kakaonun lezzet veren ve...

Devamını Oku
Fındığın Geleceği: Türkiye’de Sürdürülebilir Fındık Üretimi
11 Mart 2021

Fındığın Geleceği: Türkiye’de Sürdürülebilir Fındık Üretimi

Fındık Neden Önemli? İstanbul’dan Artvin’e kadar 16 ilde üretimi yapılan fındık, aynı zamanda yaklaşık 400 bin aileyi yani 2-2,5 milyon insanı ilgilendiren, yüz binlerce vatandaşa istihdam...

Devamını Oku
8 Mart Dünya Kadınlar Günü "ofi Progıda’da İlham Veren Kadınlar"
08 Mart 2021

8 Mart Dünya Kadınlar Günü "ofi Progıda’da İlham Veren Kadınlar"

Dünya Kadınlar Günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası kadın hakları hareketinin odak noktası olan bir gündür. Dünya Kadınlar Günü, insan...

Devamını Oku
Gıda Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği - ofi Progıda’nın İSG Yaklaşımı
26 Şubat 2021

Gıda Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği - ofi Progıda’nın İSG Yaklaşımı

İş sağlığı ve Güvenliği Nedir? İş sağlığı ve güvenliği, kısaca 'İSG'; kanun, yönetmelik ve tebliğler ile çalışanların korunmasını sağlamaya yönelik inceleme ve uygulamalar bütünüdür. İş...

Devamını Oku